|
|
Lån  


 
Annonce:


Valg af skihjelm

En hjelm koster 500-2.400 kr.Hjelmen skal sidde fast uden at stramme. Du skal samtidig tænke på at du skal have hue på når du har den på.


For 10 år siden så jeg næsten ingen, der kørte med hjelm, men nu har folk fundet ud af at det er en god ide. Børn skal altid have skihjelm på og her skal man ikke gå på kompromis under nogen omstændigheder, udlejnings skisteder har altid et stort udvalg i skihjelme til børn og kan lejes for meget små penge sammen med skiene.


Tag et målebånd. Med start i panden trækker du målebåndet hele vejen rundt om hovedet hen over ørerne. Aflæs målet rundt om hovedet, og du har størrelsen til din skihjelm.


Langt de fleste hjelme kan fås i forskellige størrelser, hvor hver størrelse typisk spænder over et interval på et par centimeter i hovedomkreds for eksempel fra 54-56 cm.


Størrelsen kan variere fra mærke til mærke, så det er en god ide at prøve dem inden køb. Køber du i en netbutik, så sikre dig at du kan bytte den hvis den ikke passer.


En hjelm med forkert størrelse kan både være ubehagelig at køre med, og yder heller ikke ordentlig beskyttelse.


En skihjelme skal have et spænde bagpå, så skibrillerne ikke ryger af.


Når du prøver skihjelmen, så er det vigtigt at prøve med skibriller på.


Hvis du vil sikre dig, at du kan betjene hjelmen også med vanterne på.


Køb en hjelm der godkendt ved at opfylde de sikkerhedsstandarder af Central European Standard (CE), American Society for Testing and Materials (ASTM) og/eller American Snell.


Snell sætter de skrappeste standarder. En hjelm, som er godkendt af Snell, kan modstå mindst 30 procent mere sammenstødskraft end hjelme godkendt af CE.


Hvis din skihjelm én gang er blevet udsat for et væsentligt stød, så skal du udskifte den med en ny. Hjelmens stødabsorberende materiale ændres og kan ødelægges, når det først én gang har skulle afbøde et voldsomt stød.


Skihjelm handler om sikkerhed, og derfor bør man heller ikke vælge den første den bedste. Det store udbud betyder imidlertid, at man måske er tilbøjelige til at miste overblikket og i stedet vælger en hjelm ud fra farve eller design.Kategorier på sider:

Valg af skihandsker Aandbarhed Skijakker Valg af skiundertj Valg af skiudstyr Opbevaring af ski Valg af skistvler Skihandsker Valg af skibekldning Rd til sikker skilb Valg af skistvler Membraner Sportsudstyr Vedligehold af skiudstyr Gode rd om skiudstyr Snowboard Imprgnering Slalomski Valg af skistave Pleje af skitj Skiferie Skistvler diverse Skistrmper Gode rd om skitj Valg af skihjelm Sikkerhedsudstyr Skibriller Valg af skibriller Valg af ski Vandtthed Skiudstyr Skiundertj Skibukser


 Du er her: Skiudstyr - Netannoncer Skiudstyr -