|
|
Lån  


 
Annonce:


Valg af skihandsker

Skihandskerne skal gerne være vand/vindafvisende og åndbare. Der er
ikke noget mere irriterende og upassende end svedige fingrer under handskerne,
hvis det er så frysende koldt, at man ikke kan holde ud at lufte dem. Desuden bliver ens handsker hurtigt kolde af sved, og man mister varmen på et
af de steder af kroppen, hvor det er allervigtigst at holde sig varm, for ikke
at komme til at fryse på resten af kroppen.


Det kan være en ide at have udtagelige inderhandsker eller udtagelig foer i sine skihandsker. Hvis man kører lidt hårdt til kan hænderne godt begynde og svede. Inderhandskerne kan derfor blive fugtige og det kan være en idé at have et par ekstra inderhansker med til skihandskerne. Inderhandsken kan man med fordel vælge skal være i uld. Uld har en speciel egenskab, der gør det til et enestående materiale i skihandsker. Den varmer selvom den er våd, den køler når det er varmt, samt at den ikke lugter som skihandsker med andet for.


Skihandske pasform:


Skihandskerne skal sidde godt til rundt om fingrene. Det skal være muligt at holde ordentligt fast i skistavene. Hvis man har et par varme alm. skihandsker, ønsker man at fingrene kan bevæge sig lidt inde i skihandskerne. Det betyder at varmetabet bliver mindre. Dette er også grunden til at skiluffer er varmere end alm. skihandsker.


Håndledsstropper:


For ikke at miste sine skihandsker, kan det være en idé at købe et par skihandsker med håndledsstrop. Det er en lækker feature, hvis man skal have sine skihandsker af i liften og ikke vil miste dem. Det er nok mest væsentligt i skihandsker til koldere forhold, hvor bevægelsesfriheden er mindre, for at holde varmen inde.


Når man skal vælge skihandsker er det vigtigt at vide under hvilke forhold man skal stå på ski. Det er ikke ligegyldigt om man skal på skiferie i Norge henover jul eller om man skal på skiferie i Frankrig i påsken. Der er stor forskel på, hvilke skihandsker man har brug for. Derfor deler man groft sagt skihandsker op i tre kategorier. Der er pipe skihandsker, alm. skihandsker og skiluffer.


Pipe skihandsker er til de varme dage, hvor man ikke har brug for så meget beskyttelse mod kulden. I disse skihandsker er det vigtigere at fingrene har masser af bevægelighed og at sveden kan komme ud i gennem handsken. Denne type skihandsker er opkaldt efter freestylere som brugte dem til at køre halfpipe og havde brug for masser af bevægelsesfrihed i skihandskerne for at grabbe skiene. Disse handsker kan oftest kendes på farverigt design og meget tætsiddende pasform.


Alm. skihandsker er som et par vinterhandsker. Det giver en bedre beskyttelse mod kulden. Disse skihandsker har dog stadig en del bevægelsesfrihed i fingrene. Her skal man være opmærksom på at skihandskerne er i det rigtige materiale, da det er vigtigt at kulden og sneen bliver holdt ude. Derfor skal der også være mulighed for at lukke handsken omkring håndledet, så der ved eventuelle styrt ikke kommer sne i handsken.


Den sidste mulighed er skiluffer. Det er den varmeste af de tre typer skihandsker. De har samlet 4 fingre i et rum. Det gør at kroppens egen varme bliver holdt bedre inde i handsken, hvilket gør at man sjældent kommer til at fryse fingrene. Det betyder dog at bevægelsesfriheden er voldsomt begrænset. Derfor vil det især i skiluffer være relevant at have håndledsstrop, da man ofte tager handskerne af og på i liften. Igen er materialet vigtigt, da den største bekymring i denne type handske er at holde fingrene varme og tørre.Kategorier på sider:

Rd til sikker skilb Vandtthed Skijakker Skiferie Valg af ski Sportsudstyr Snowboard Valg af skibriller Vedligehold af skiudstyr Gode rd om skiudstyr Pleje af skitj Valg af skistave Slalomski Valg af skihandsker Valg af skistvler Aandbarhed Skistrmper Skibriller Skiudstyr Valg af skihjelm Sikkerhedsudstyr Skibukser Skiundertj Gode rd om skitj Skihandsker Valg af skistvler Valg af skibekldning Imprgnering Valg af skiundertj Valg af skiudstyr Skistvler diverse Membraner Opbevaring af ski


 Du er her: Skiudstyr - Netannoncer Skiudstyr -