|
|
Lån  


 
Annonce:


Valg af ski
De fleste ski på markedet er i dag af carvertypen, som er smallere på
midten end fortil og bagtil. Faconen betyder, at skiene er nemmere at svinge med.
Jo smallere skiene er på midten, jo skarpere sving kan man lave.

Carvingski er timeglasformede med smal talje og bred spids og bagende. Her er de mest almindelige ski:


* Allround-ski (også kaldet cross-ski) er mest til nybegyndere og let
øvede, der ønsker en ski, der er rar og nem at køre på. Skiene kan bruges til både off piste og slalom. Svingradius er ca. 14-16 meter: Den bløde opbygning gør skien tilgivende og nem at køre på alle pisteunderlag. Dur både til store og små sving.


* Racing-ski. Racing-ski (også kaldet storslalom-ski) er til de mere
øvede skiløbere og kan bruges både til storslalom og specialslalom. Svingradius er ca. 17-20 meter: Lang, slank og stiv ski, som er velegnet til storslalom i høj fart med store sving på pisten. Giver kontrol og kantgreb selv på meget hårdt og iset underlag. Skien egner sig til alle, der vil køre store carvende sving på pisten.


* Slalomcarver - svingradius 11-13 meter: Det er en kort og stiv ski, som egner sig til specialslalom - det vil sige korte sving. Skien er timeglasformet og har en skarp firkantet afslutning af bagskien. Det er en aggressiv ski, som kræver gode lårmuskler og giver løberen mulighed for at lave ekstreme carvingsving. Henvender sig til øvede løbere med hang til fart og skærende sving.


* Allmountain (også kaldet freeride ski) er længere og bredere
end de andre typer. Skienen er beregnet til de meget øvede løbere,
der også løber uden for de præparerede pister.


* Freeride. Til den, der gerne vil give den gas offpiste med masser af puddersne.Skien er kun til offpiste. Ekstrem bredde under hele skien giver løft og et bedre flow. Den stive konstruktion giver stabilitet ved store sving i høj fart. Fungerer bedst i store sving. Bindingen er monteret uden plade for at give en bedre balance.

Skiene skal vælges ud fra, hvor øvet man er på de forskellige
farver pister. Vælger man for lange og stive ski i forhold til evnerne,
bliver fornøjelsen ved skituren stærkt begrænset, fordi det
bliver skiene, der løber med én og ikke omvendt. Det kan nemt
gå galt med for avancerede ski.


Et par ski inklusive bindinger koster 2.500-8.000 kr.Vær opmærksom på, at det koster penge at transportere og vedligeholde ski. Det koster typisk 250-400 kr. at få et par ski med flyet, og det koster også nemt 300-400 kr. at få dem slebet og vokset..


Skiens længde

Med carvingskienes indtog er ski generelt blevet kortere uden at skiløbere vil oplevere dårligere kantgreb. Som en tommelfingerregel kan man vælge ski ud fra ens højde, men det afhænger igen af hvilken type ski man ønsker. F.eks en race carver med en (sving) radius på 18-30 m bør være 10-15 cm højere end personen. En fun carver på den anden side med radius på 10-14m bør være 10-20 cm kortere. Lejer du skiene har du nogle gange mulighed for at prøve flere forskellige ski mod et mindre beløb. Udover din højde har faktorer som vægt, teknik, aggresivitet og terræn også stor indflydelse skiens længde.Kategorier på sider:

Vedligehold af skiudstyr Vandtthed Membraner Valg af skiundertj Valg af skibekldning Valg af skistvler Skibriller Opbevaring af ski Skiundertj Sportsudstyr Gode rd om skiudstyr Valg af ski Valg af skihandsker Skistrmper Skihandsker Slalomski Skibukser Aandbarhed Gode rd om skitj Valg af skistvler Imprgnering Rd til sikker skilb Valg af skiudstyr Skiferie Skijakker Valg af skihjelm Valg af skistave Valg af skibriller Snowboard Pleje af skitj Skiudstyr Sikkerhedsudstyr Skistvler diverse


 Du er her: Skiudstyr - Netannoncer Skiudstyr -